Philips WGP Congres 2013: ruimte voor werk na kanker

WGP Congres 2013 maakt claim afwisseling en inspiratie helemaal waar

WGP Congres 2013

Een dag vol afwisseling en inspiratie; dat had Frank Visser, manager Philips Werkgelegenheidsplan, de bezoekers van het derde WGP Jaarcongres in het vooruitzicht gesteld. Zij werden niet teleurgesteld. Zo’n beetje alles wat voorbijkwam was informatief, leerzaam en erg inspirerend – en doorspekt met nu eens een lach, dan weer een traan.  Never a dull moment. ‘Ik wil er volgend jaar wéér bij zijn’, zei een bezoeker, nadat Frank Visser de datum van de volgende editie had verklapt: 30 september 2014.

Het congres werd met circa 360 aanwezigen weer druk bezocht. ‘Elk jaar wat meer; dat weerspiegelt de belangstelling van zowel publieke als private partijen voor initiatieven als het Philips WGP’, zei Frank Visser. Onder de bezoekers waren weer veel deelnemers aan en betrokkenen bij het WGP, alsmede vertegenwoordigers van het UWV, re-integratiebureaus, bedrijven, gemeenten en zo meer.

Ruimte voor werk na kanker

In 2011 werd bij Erwin de diagnose Hotchkin  gesteld. ‘Ik voelde me in een lichaam dat niet het mijne was; ik wilde zo snel mogelijk weer mezelf zijn.’ Acht maanden chemotherapie volgden; in januari 2012 was dat klaar. Niet veel later ging hij op zoek naar werk. ‘In de ruim twee jaar dat ik uit de running was, was ik een beetje mensenschuw geworden. De knop omdraaien was best een grote stap.’ Toen hij bij oPuce terechtkwam ging het ineens snel. Oprichtster Isabelle Lebrocquy, zelf genezen van darmkanker, had oPuce opgezet om mensen met en na kanker te helpen om een baan te vinden – en Isabelle had daarover juist afspraken gemaakt met Manager WGP Frank Visser. Erwin: ‘Binnen twee weken hadden ze werk voor mij: in een WGP-traject voor online marketing & sales bij Philips in Amsterdam.’ Hij is daar prima op zijn plek. ‘Door mijn ziekte heb ik wat ik geleerd heb (hij studeerde in 2009 af, red.) nooit in de praktijk kunnen brengen. Nu kan ik dat voor het eerst wel. Het belangrijkste van alles: mijn collega’s geven me het vertrouwen in mezelf terug en ik krijg waardering voor wat ik presteer. Dat voelt gewoon heel erg goed. Ik kan bij Philips echt m’n ei kwijt. Ik zit nog in de herstelfase, ik moet in mijn eigen tempo werken. Mijn afdeling geeft me daar alle ruimte voor. Hier kan ik supergoed in groeien’,  zegt Erwin, die als ambassadeur mensen in soortgelijke situaties een luisterend oor en nuttige tips geeft. Tot slot vertelde Isabelle kort over haar social enterprise: ‘Een op de vier mensen raakt tijdens of na kanker zijn of haar baan kwijt. Mijn droom is dat kanker chronisch wordt en er voor iedereen met en na kanker volwaardig werk is.’

Bron: website Philips WGP jaarcongres 2013, oktober 2013