Op vrijdag 2 juni a.s. ondertekenen prominente werkgevers zoals ABN AMRO, Akzo Nobel, Deloitte, ManpowerGroup, Inalfa, Johnson & Johnson, PON, PostNL en de Volksbank tijdens een ceremoniële bijeenkomst in Amsterdam het Convenant Werk en Kanker. Dit convenant helpt mensen die hersteld zijn van kanker bij hun terugkeer naar volwaardig werk. Onderdeel van het convenant is de acceptatie van de oPuce Genezenverklaring.

In het convenant verklaren werkgevers zich bereid om sollicitanten die in het bezit zijn van een Genezenverklaring gelijke kansen te (blijven) bieden als sollicitanten die geen kanker hebben gehad, en zich in te zetten voor de gelijke behandeling op de werkvloer van werknemers die kanker hebben of hebben gehad.

De ondertekenaars van het convenant willen ook andere bedrijven stimuleren sollicitanten en werknemers die genezen zijn van kanker te behandelen zoals sollicitanten die nooit kanker hebben gehad.

Het Convenant Werk en Kanker en de Genezenverklaring zijn een initiatief van de Social Enterprise oPuce. oPuce begeleidt mensen die hersteld zijn van kanker bij hun terugkeer naar volwaardig werk.

Wilt u hier meer over horen, gelieve dan contact met ons op te nemen.